Een slaapkamer met fris behangen muren, illustrerend hoe het behangen van een slaapkamer kan bijdragen aan een vernieuwde uitstraling.

Wat Kost het Behangen van een Slaapkamer?

Voordat je begint met behangen wil je weten wat kost het behangen van een slaapkamer? Gemiddeld genomen zit je rond de 500 euro per slaapkamer.

Het vernieuwen van je slaapkamer kan een geweldige manier zijn om een frisse sfeer te creëren en een persoonlijke touch toe te voegen aan je leefruimte.

Eén van de meest effectieve manieren om dit te doen is door het behangen van de muren.

Maar voordat je begint met het kiezen van behangpatronen en kleuren, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de kosten die gepaard gaan met het inhuren van een professionele behanger.

In deze blog gaan we dieper in op wat het kost om een slaapkamer te behangen en hoe je dit kunt budgetteren. Mocht je interesse hebben dan kun je gebruik maken van onze actie.

Wil je een slaapkamer behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Factoren die de kosten van een slaapkamer behangen beïnvloeden

Voordat we ingaan op de kosten, is het belangrijk om te begrijpen welke factoren invloed hebben op de totale prijs van het behangen van een slaapkamer:

  1. Type behang: Het type behang dat je kiest, kan een grote impact hebben op de kosten. Luxe behangsoorten kunnen duurder zijn dan standaard behang.
  2. Oppervlakte van de muren: Hoe groter de oppervlakte van de muren die je wilt behangen, hoe hoger de kosten zullen zijn.
  3. Voorbereidend werk: Eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van beschadigde muren, kunnen extra kosten met zich meebrengen.
  4. Complexiteit van het werk: Als er bijzondere technieken nodig zijn of als er lastige hoeken zijn om te behangen, kan dit de kosten verhogen.

Wij kunnen slaapkamers behangen met glasvezel behang of renovlies behang.

Hoeveel kost het behangen van een slaapkamer?

De kosten voor het behangen van een slaapkamer variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen kun je rekening houden met een prijs tussen de €20 en €50 per uur voor een professionele behanger.

Als richtlijn kun je ook verwachten dat de kosten per vierkante meter tussen de €10 en €30 liggen, afhankelijk van het type behang dat je kiest en de complexiteit van het werk.

Ook slaapkamers met gipsplaten kunnen wij afwerken.

Tips om kosten van slaapkamer behangen te besparen

Als je de kosten voor het behangen van je slaapkamer wilt minimaliseren, zijn hier enkele tips die je kunt overwegen:

  • Kies voor standaard behang in plaats van luxe opties.
  • Doe zelf eventueel voorbereidend werk, zoals het verwijderen van oud behang.
  • Vergelijk offertes van verschillende behangers om de beste prijs te vinden.

Mochten de muren van je slaapkamer beschadigd zijn, dan kun je beter eerst alle muren glad maken voor behang. Mocht dit niet genoeg zijn dat moet je de gipsplaten glad stucen.

Lees ook: Hoeveel Banen Haal je uit één Rol Behang

Wat is de totaalprijs van een slaapkamer behangen?

Het behangen van een slaapkamer kan een geweldige manier zijn om de ruimte nieuw leven in te blazen, maar het is belangrijk om de kosten vooraf te begrijpen en te budgetteren.

Dit zijn de kosten van een ZZP behanger inhuren per uur.

Door rekening te houden met factoren zoals het type behang, de oppervlakte van de muren en eventuele voorbereidende werkzaamheden, kun je een realistisch budget opstellen en ervoor zorgen dat je renovatieproject soepel verloopt.

Zullen wij je slaapkamers behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven