Een rol behang met een meetlint en potlood op een muur, illustrerend hoe behang berekend wordt voor het bekleden van een muur.

Hoeveel rollen behang heb je nodig voor één muur?

Wanneer je wilt behangen, moet je weten hoeveel rollen behang je nodig hebt voor een muur. Wij leggen je uit hoeveel rollen je moet kopen.

Het kiezen van behang voor een kamer kan een opwindende, maar soms ook overweldigende taak zijn.

Een van de belangrijkste vragen die vaak naar boven komt, is: hoeveel rollen behang heb je nodig voor slechts één muur?

In deze gids bespreken we enkele eenvoudige stappen om de benodigde hoeveelheid behang te berekenen, zodat je kunt genieten van een perfect behangen muur zonder onnodig veel of te weinig behang te kopen.

Wil je rollen behang kopen voor je muren? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Meet de muur

Voordat je begint met het kopen van behang, is het cruciaal om de afmetingen van de muur nauwkeurig te meten.

Gebruik een meetlint om de breedte en de hoogte van de muur te meten. Schrijf deze afmetingen op en zorg ervoor dat je ze bij de hand hebt voor de berekeningen.

Zo weet je precies hoeveel rollen glasvliesbehang of hoeveel rollen renovlies je nodig hebt.

Stap 2: Bereken het oppervlakte van de muur

Om het oppervlakte van de muur te berekenen, vermenigvuldig je de breedte met de hoogte. Dit geeft je het totale oppervlakte in vierkante meters.

Bijvoorbeeld, als de muur 3 meter breed is en 2,5 meter hoog, dan is het oppervlakte 7,5 vierkante meter (3 x 2,5 = 7,5).

Stap 3: Controleer de rolbreedte en rol lengte

Bekijk de specificaties van het behang dat je wilt kopen.

Meestal wordt op de verpakking aangegeven hoe breed de rol is (bijvoorbeeld 0,53 meter) en hoe lang de rol is (bijvoorbeeld 10 meter).

Deze informatie is belangrijk voor het berekenen van hoeveel rollen je nodig hebt.

Stap 4: Bereken het aantal rollen behang

Om het aantal rollen behang te berekenen dat je nodig hebt voor de muur, deel je het totale oppervlakte van de muur door het aantal vierkante meters dat een rol renovlies behang kan bedekken.

Bijvoorbeeld, als het totale oppervlakte van de muur 7,5 vierkante meter is en een rol behang 5,3 vierkante meter kan bedekken, dan heb je ongeveer 1,42 rollen behang nodig (7,5 / 5,3 = 1,42).

Stap 5: Afronden en extra behang

Afronding naar boven is altijd veiliger dan te weinig behang hebben. Dus in dit geval zou je waarschijnlijk 2 rollen behang willen kopen om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt.

Het is ook verstandig om een extra rol renovlies behang te kopen voor het geval er fouten worden gemaakt tijdens het behangen of als er reparaties nodig zijn in de toekomst.

Lees ook: wat kost het behangen van een slaapkamer?

Hoeveel behangrollen heb ik nodig voor mijn muur?

Het berekenen van de benodigde hoeveelheid behang voor één muur is eigenlijk een vrij eenvoudig proces, zolang je de juiste stappen volgt en nauwkeurige metingen verricht.

Door de breedte, hoogte en specificaties van het behang te kennen, kun je gemakkelijk bepalen hoeveel rollen behang je moet kopen om een prachtig behangen muur te realiseren.

Wil je laten berekenen hoeveel rollen je nodig hebt voor je muur? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven