Een rol behang met een meetlint erbij, illustrerend hoeveel banen behang je uit één rol kunt halen voor het bekleden van een muur.

Hoeveel Banen Haal je uit één Rol Behang: Gemiddeld

Voor de berekening wil je weten hoeveel banen je haalt ui één rol behang. We gaan je uitleggen hoeveel dit gemiddeld is per m2.

Het kiezen en aanbrengen van behang in je huis kan een opwindende manier zijn om een nieuwe sfeer te creëren en je interieur op te frissen.

Maar voordat je begint met het behangen van je muren, is het belangrijk om te weten hoeveel banen behang je uit één rol kunt halen.

In deze gids zullen we je laten zien hoe je dit kunt berekenen, zodat je het benodigde behang nauwkeurig kunt inschatten en verspilling kunt minimaliseren.

Wil je een professionele behanger inhuren? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Ken de breedte van je behangrol

De eerste stap is om te weten hoe breed de rol behang is die je hebt gekozen.

De meest voorkomende breedtes zijn 52 cm en 53 cm, maar het kan variëren afhankelijk van het merk en het type behang.

Ontdek wat een behanger kost wanneer je niet zelf aan de slag wilt.

Stap 2: Meet de breedte van je muur

Meet vervolgens de breedte van de muur waarop je het behang wilt aanbrengen. Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet, bij voorkeur op meerdere punten, omdat muren mogelijk niet perfect recht zijn.

Stap 3: Bereken het aantal banen

Om het aantal banen behang te berekenen dat je uit één rol kunt halen, deel je de breedte van de muur door de breedte van de behangrol.

Bijvoorbeeld, als je muur 400 cm breed is en je behangrol 52 cm breed is, dan zou je ongeveer 7,69 banen uit één rol halen (400 / 52 = 7,69).

Stap 4: Rond af naar beneden

Het is belangrijk om naar beneden af te ronden naar het dichtstbijzijnde geheel getal om ervoor te zorgen dat je voldoende behang hebt en om verspilling te minimaliseren.

Dus in dit geval zou je uit één rol behang ongeveer 7 banen halen.

Stap 5: Overweeg patroonherhalingen

Als je behang met een patroon gebruikt, moet je ook rekening houden met de herhaling van het patroon.

Dit kan van invloed zijn op hoeveel banen je uit één rol kunt halen, dus zorg ervoor dat je dit in overweging neemt bij het berekenen.

Hoeveel rollen behang voor 1 baan behangen?

Het berekenen van het aantal banen behang dat je uit één rol kunt halen, is essentieel voor een succesvol behangproject.

Door de breedte van de behangrol te kennen en deze te delen door de breedte van je muur, kun je nauwkeurig inschatten hoeveel rollen behang je nodig hebt voor je project.

Vergeet niet om naar beneden af te ronden en rekening te houden met patroonherhalingen voor het meest nauwkeurige resultaat.

Met deze handige gids kun je het benodigde behang efficiënt inschatten en je behangproject met vertrouwen aanpakken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven