Een illustratie van een muur met zowel behang als verf, symbolisch voor de keuze tussen behangen en schilderen. De alt tekst benadrukt de vergelijking tussen beide opties en de overwegingen die moeten worden gemaakt bij het kiezen van de meest kosteneffectieve oplossing.

Is Behangen Duurder dan Schilderen? Kosten Vergelijking

Bij een woning renoveren wil je weten of behangen duurder is dan schilderen. Als je jouw muren wilt opfrissen, sta je voor de keuze tussen behangen en schilderen.

Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, maar een van de belangrijkste overwegingen voor veel mensen is de kostprijs.

In deze blog zullen we een vergelijking maken tussen behangen en schilderen om te bepalen welke optie duurder is en welke factoren deze kosten beïnvloeden.

Wil je laten behangen of schilderen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kosten van Behangen versus Schilderen

Overzicht om de prijzen te vergelijken van behangen en schilderen:

Behangen:

  • Kosten van Behang: De kosten van behang kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type behang dat je kiest. Luxere behangsoorten kunnen duurder zijn dan standaard papieren behang.
  • Arbeidskosten: Naast de kosten van het behang zelf, moet je ook rekening houden met de arbeidskosten van een professionele behanger, tenzij je ervoor kiest om zelf te behangen.

Wanneer je haast hebt kun je een spoedbehanger inhuren, de kosten hiervan liggen hoger dan die van een normale behanger.

Schilderen:

  • Kosten van Verf: De kosten van verf zijn relatief stabiel, hoewel ze kunnen variëren afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de verf die je kiest.
  • Arbeidskosten: Als je ervoor kiest om een professionele schilder in te huren, komen daar ook de arbeidskosten bij.

Een overzicht van schilderskosten vindt je op: https://www.watkosteenschilderperuur.com/

Factoren die de Kosten Beïnvloeden van Wandafwerking

Dit zijn factoren om rekening mee te houden met het maken van een keuzen tussen behangen of schilderen:

Oppervlakte en Complexiteit:

  • Behangen kan duurder zijn bij grote muren met veel hoeken en nissen, omdat er meer behang nodig is en de arbeidstijd langer kan zijn.
  • Bij schilderen kunnen de kosten hoger worden als er veel voorbereidend werk nodig is, zoals het repareren van beschadigde muren of het aanbrengen van meerdere lagen verf.

Kwaliteit en Duurzaamheid:

  • Hoewel luxere behangsoorten duurder kunnen zijn, kunnen ze ook duurzamer zijn dan verf op lange termijn, waardoor je minder vaak opnieuw hoeft te behangen. Dit is de reden waarom glasvezelbehang zo populair is bij renovatieprojecten.
  • Hoogwaardige verf kan duurder zijn, maar kan langer meegaan en betere resultaten opleveren dan goedkopere opties.

Lees ook: hoeveel rollen behang heb je nodig voor een muur?

Ga ik behangen of schilderen?

Het is moeilijk om te zeggen of behangen duurder is dan schilderen, aangezien de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren.

Denk aan het type behang of verf dat je kiest, de grootte en complexiteit van de ruimte, en of je ervoor kiest om zelf te doen of een professional in te huren.

Het is belangrijk om alle opties te overwegen en offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Een groot voordeel is dat onze behanger kan behangen en schilderen!

Uiteindelijk gaat het erom welke optie het beste past bij jouw budget, smaak en behoeften. Vraag een offerte aan voor de beste prijs of advies.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven