Een muur die wordt behangen, met een rol behang en gereedschap op de voorgrond, illustrerend het proces van het behangen van een muur en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Wat Kost het om een Muur te Behangen: Kosten Overzicht

Het behangen van een muur is een effectieve manier om een ruimte te transformeren en je interieur nieuw leven in te blazen. Maar wat zijn de kosten van het behangen van een muur?

In deze blog bekijken we de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten en bieden we een overzicht van wat je kunt verwachten bij het inhuren van een professional of het zelf uitvoeren van het behangproject.

Wil je een muur laten behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kosten van een Behanger

Als je ervoor kiest om een professionele behanger in te huren, kunnen de kosten variëren op basis van verschillende factoren, waaronder:

  1. Tarieven per uur of per m2: Behangers hanteren vaak tarieven per uur of per vierkante meter. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €20 en €40 per m2, afhankelijk van de locatie, ervaring van de behanger en het type behang.
  2. Voorrijkosten: Sommige behangers brengen voorrijkosten in rekening, vooral als ze van ver moeten komen.
  3. Benodigde materialen: De kosten van het behang en andere benodigde materialen, zoals lijm en gereedschap, zijn niet altijd inbegrepen in het tarief van de behanger.

Ontdek ook de kosten van behang eraf halen.

Kosten van Zelf Behangen

Als je ervoor kiest om zelf een muur te behangen, zijn de kosten in principe beperkt tot de aanschaf van het behang en andere benodigde materialen.

Deze kunnen variëren afhankelijk van het type behang dat je kiest en de kwaliteit ervan.

Overwegingen bij het Bepalen van de Kosten

Bij het bepalen van de kosten van het behangen van een muur zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, waaronder:

  • Type behang: Luxe behangsoorten kunnen duurder zijn dan standaard behang.
  • Oppervlakte van de muur: Hoe groter de muur, hoe meer behang en materialen er nodig zijn, wat van invloed is op de kosten.
  • Voorbereidend werk: Als de muur moet worden voorbereid door bijvoorbeeld oud behang te verwijderen of de muur te repareren, kunnen de kosten toenemen.
  • Complexiteit van het werk: Muren met hoeken, ramen, deuren of andere obstakels kunnen meer tijd en moeite vergen, wat de kosten kan verhogen.

Lees ook: Hoeveel Kg Behanglijm Heb je Nodig per m2

Wat kost een muur behanger per m2?

De kosten van het behangen van een muur variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder of je een professionele behanger inhuurt en het type behang dat je kiest.

Door rekening te houden met deze factoren en verschillende opties te overwegen, kun je een realistisch budget opstellen voor je behangproject en ervoor zorgen dat je interieurrenovatie binnen je financiële mogelijkheden valt.

Moeten wij je muren behangen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven