Een rol behang met het patroon zichtbaar, waarbij de herhalingen van het patroon duidelijk te zien zijn, illustrerend hoe het patroon op de muur zal verschijnen.

Wat Betekent 64 32 op Behang: Uitleg Behangpatronen

Wanneer je behang koopt, kom je vaak termen tegen zoals “64 32” of andere getallencombinaties. Maar wat betekenen deze getallen eigenlijk?

In deze blog gaan we dieper in op wat deze getallen op behang betekenen en hoe je ze kunt interpreteren bij het kiezen van behang voor je interieur.

Wil je patroonbehang laten aanbrengen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat betekent “64 32” op behang?

De cijfers “64 32” op behang verwijzen naar de patroonherhalingen of patroonrapporten.

Dit is een belangrijke specificatie die aangeeft hoe vaak het patroon herhaalt op een standaardrol behang.

  • Het eerste getal (64) staat voor de horizontale herhaling van het patroon, gemeten in centimeters.
  • Het tweede getal (32) staat voor de verticale herhaling van het patroon, ook gemeten in centimeters.

Deze getallen zijn essentieel bij het plannen van behangprojecten, omdat ze bepalen hoeveel behang je nodig hebt en hoe je het patroon op de muur plaatst voor een symmetrisch en esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Ontdek ook wat het sterkste behang op dit moment is.

Hoe gebruik je deze informatie bij het kiezen van behang?

  1. Bereken hoeveel behang je nodig hebt: Door de herhaling van het patroon te kennen, kun je berekenen hoeveel rollen behang je nodig hebt om een muur te bedekken. De totale breedte van je muur gedeeld door de horizontale herhaling geeft het aantal banen behang dat je nodig hebt.
  2. Plaatsing van het patroon: Als je eenmaal weet hoe vaak het patroon herhaalt, kun je beslissen waar je het patroon op de muur wilt plaatsen voor het beste visuele effect. Je wilt misschien het midden van het patroon op ooghoogte hebben of ervoor zorgen dat het patroon mooi uitkomt bij deuren, ramen of andere elementen in de kamer.
  3. Esthetisch overwegingen: Sommige patronen kunnen er beter uitzien wanneer ze symmetrisch worden geplaatst, terwijl andere patronen juist mooier ogen met een willekeurige plaatsing. Het begrijpen van de patroonherhalingen helpt je bij het maken van deze esthetische keuzes. Let wel op met een oneffen wand behangen.

Je kunt alleen patroon behang aanbrengen wanneer je muren behangvrij zijn. Lees onze tips voor glasvlies verwijderen en bouw behang verwijderen.

Hoe werken nummers op behangpatronen?

De getallen zoals “64 32” op behang geven de horizontale en verticale patroonherhalingen aan en zijn cruciaal bij het kiezen en installeren van behang.

Door deze informatie te begrijpen, kun je efficiënter plannen en een prachtig eindresultaat bereiken bij je behangprojecten.

Zoek je een patroon behanger? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven